Riittas ordbilder

Alla inlägg den 25 februari 2010

Av Riitta - 25 februari 2010 22:56


Det finns så mycket elände i världen. Så mycket elände att man kan tröttna på det. Tycka att man inte kan göra något åt allt. Elände på nära håll: uteliggare i tunnelbaneuppgångar, mobbade barn i skolan och på gården, flyktingar som har svårt att få hit sina nära och kära, fattiga som blir bostadslösa för att de missat ett par hyror, barn som inte har råd att följa med på skolutflykter, barn med dysfunktionella föräldrar. Och elände längre bort: civila krigsoffer, torka och hungersnöd som drabbar alla, barn som insjuknar av smutsigt vatten, HIV-positiva utan medicin, förtrycka som inte kan uttrycka sin åsikt utan att riskera bli fängslade, skadade som mist familj och bostad i översvämningar och jordbävningar.


Det finns så mycket elände i världen. Mer elände än man kan orka med. Men man kan alltid göra något för en annan. Bli läxläsare eller flyktingguide, besöka äldre eller följa med ett brottsoffer som vittnesstöd på rättegång, köpa Situation Stockholm eller skänka pengar till en hjälporganisation. Och få glädjas över hur ett barn klarar skolan bättre, en äldre person fått berätta om sitt liv, ett brottsoffer vågar vittna mot förövaren. Eller få del av ett fadderbarns liv, ett skolprojekts utveckling eller bistådnsarbetarnas och volentärers berättelser om sitt arbete i katastrofområden.


Det finns så mycket eläde i världen. Igen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Mycket eller lite. Även den minsta insatsen räknas.


Ordspråk idag: Sättet som man ger på betyder mer än det man ger.




Presentation


Ordspråk i tiden:
Ett gott skratt förlänger livet.

Har du sett vad klockan är?

Fråga mig

2 besvarade frågor

Mina inlägg i kalendern

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Gästbok

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards