Riittas ordbilder

Alla inlägg den 10 maj 2010

Av Riitta - 10 maj 2010 22:45

I en storstad som Paris är det svårt att inte vara typisk turist. Att besöka en del av de mest kända sevärdheterna och att söka det typiskt franska. Åtminstone om man är där för första gången.


Redan vid Valborg fanns det gott om turister i Paris. Maken och jag var två av dem. Riktigt typiska sådana. Efter det obligatoriska Eiffeltornet, som jag redan berättat om, var det dags att fortsätta till de andra.


 

Vi gick längs Seine till en utsiktsplats på en bro, därifrån vi hade god sikt äver Eiffeltornet på lite håll. Här kunde vi också fota varandra när vi tog tag i Eiffeltornets topp för att lyfta upp tornet.


Själklart skulle vi studera även Triumfbågen på nära håll...


... och gå längs Champs Elysées och fota den välkända vyn mot Triumfbågen.


 

Vi besökte Notre-Dame (här från en ovanligare vinkel)...


  ...och gick i latinkvarteren. 


 

Självklart skulle vi även till Louvre. Det var första maj, blåste kallt och himlen såg hotfull ut. Vi tittade på det stora och de små glaspyramiderna och in genom dem. Och så började vi följa kön till dess ände.


Entren till Louvre är bakom pyramiden på bilden. Där ringlade kön som en tätt virad orm och sen vidare bakåt längs den stora byggnaden till vänster. Den fortsatte genom en portal till nästa gård. Den följde längs väggarna runt hela den stora gården och genom en till portal i bortre hörnan.  Där gav vi upp.


Den dagen råkade också vara den första söndagen i månaden, vilket betyder gratis inträde till många muséer, bland annat Louvre. Halva Paris hade kommit på att den dagen var perfekt för ett besök just där. Speciellt som det lovats regnskurar. Därav kön som var säkert två kilometer lång.


Vi bestämde oss att istället fotografera pyramiderna och fortsätta vår vandring till andra ställen. Dit får ni förlja med oss i nästa avsnitt.


Mina ord idag: Planer är bra att ha men måste kunna ändras.


Presentation


Ordspråk i tiden:
Ett gott skratt förlänger livet.

Har du sett vad klockan är?

Fråga mig

2 besvarade frågor

Mina inlägg i kalendern

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Gästbok

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards